JOHANNA NIILES

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä”.

Epiktetos n. 55-135 jKr.

Olen Johanna Niiles, pohjakoulutukseltani teologi ja työskennellyt pappina yli 10 vuotta. Olen saanut asetuksen mukaisen psykoterapeuttikoulutuksen englantilaisessa UWE -yliopistossa ja valmistunut sieltä 2019.  Eläinavusteiseksi valmentajaksi olen valmistunut 2014. Terapeuttina haluan auttaa ihmisiä heidän elämänsä haasteissa ja ongelmissa, mutta myös unelmien ja muutosten toteuttamisessa.Erityisosaamista minulla on ratkaisukeskeisyyden, eläinavusteisuuden ja hengellisten kysymysten lisäksi masennuksesta, psykosomaattisesta oireilusta, surusta, stressistä ja erityisherkkyydestä. Lisäksi olen kiinnostunut psykofyysisestä terapiasta.
Olen aina rakastanut eläimiä, ja laumaani kuuluu tällä hetkellä kaksi aasia, hevonen, koira ja kolme kissaa. Asun perheeni ja eläimieni kanssa kauniissa jokimaisemassa Riuttakoskella Petäjäveden Pengerjoella. Luonto ja sen terapeuttiset vaikutukset ovat lähellä. Eläimet ovat läsnä vuorokauden ympäri tuottamassa hyvää mieltä ja pakottamassa liikkeelle. Olen iloinen, että voin asua näin ainutlaatuisessa ympäristössä ja haluan tarjota sen terapeuttisia vaikutuksia muillekin. Eläinavusteiset terapiapalvelut toteutetaan tässä idyllisessä kotiympäristössäni Riuttakoskella.
Koulutus:
Ratkaisukeskeinen terapeutti, Post-Graduate Diploma in Solution Focused Therapy 2019, Länsi-Englannin yliopisto (UWE Bristol) ja Helsingin psykoterapiainstituutti 
Eläinavusteinen valmentaja 2014 Alfa Partners
Sururyhmäohjaaja 2014 Jyväskylän kristillinen opisto
Filosofian maisteri 2012 Jyväskylän yliopisto
Teologian maisteri 2001 Helsingin yliopisto
Lisäksi olen opiskellut mm. viestintää, psykologiaa, kasvatustiedettä ja kehitysmaatiedettä.